Article

Kasper Saunders Bang

Når man sætter strøm til demokratiet…

Senior Director, Kasper Saunders Bang, skal tirsdag d. 25 januar tale om e-demokrati på dansk og europæisk niveau til konferencen ”Den Digitale Borger” på Tivoli Hotellet. I anledning af dette, har han skrevet en artikel om, hvad e-demokrati egentlig kan. Den kan du downloade lige her - helt gratis - ved at udfylde nedenstående.

Læs artiklen

E-demokrati – hvad er det egentlig?

En e-demokratiløsning er kendetegnet ved, at myndigheden stiller et digitalt værktøj til rådighed, typisk via internettet, der virker mellem borger og myndighed. Det kan for eksempel være en høringsportal, hvor borgere har lejlighed til at kommentere på lovforslag eller prioriteringer, og dermed måske påvirke udfaldet af beslutningens indhold. Det kan også være et valgsystem, hvor borgere kan afgive stemmer på forslag. Og det kan være et system som Borgerforslag.dk, hvor en borger selv kan formulere og fremsætte forslag til behandling i Folketinget. Mulighederne med anvendt e-demokrati er mange.

Borgerforslag.dk: borgernes talerør

Hos Charlie Tango elsker vi teknologi, og vi elsker demokrati. Derfor er vi pavestolte over at have bidraget til at udvikle Folketingets løsning Borgerforslag.dk, der ofte er omtalt i pressen. Uanset om man som borger, f.eks. via Borgerforslag.dk, rent faktisk får et forslag igennem, må man ikke undervurdere den positive effekt af oplevelsen for borgerene. Oplevelsen af at blive hørt og, at man har en mulighed for at udtrykke en ”politisk vilje” og have en stemme. Forskningen viser, at de fleste egentlig er ok med præmissen, at borgerforslag sjældent bliver til noget. Det er bare positivt, at der ER en mulighed for at komme til orde. Siden Borgerforslag.dk blev en realitet, har hjemmesiden offentliggjort 839 borgerforslag – om alt lige fra tjenestemandsordningen og klimaforandringer til ghettolister og navneloven. 22 forslag har fået over de nødvendige 50.000 støtter, 13 er blevet behandlet i Folketinget og 2 er vedtaget.

Vil du vide mere om Borgerforslag.dk og e-demokrati? I toppen af siden kan du downloade artiklen helt gratis. Og hvis du bare ikke kan få nok, kan du komme med til ”Den Digitale Borger”, hvor Kasper taler live om e-demokrati og alt hvad det indebærer – tilmeld dig konferencen her. God fornøjelse!

Commercial Director

Kasper Saunders Bang is the Commercial Director of Charlie Tango. Kasper is responsible for the overall commercial team at Charlie Tango and is also responsible for Charlie Tango's public customers.

Kasper Bang2

Kasper Saunders Bang

Commercial Director

+45 51 44 22 83ksb@charlietango.dk

Share

Be Creative.Master Technology.

+45 7022 1516 info@charlietango.dk