Artikel

SDGC22: Forandring af vores designmetoder kræver mod

Efter to års ventetid kan vi endelig mødes fysisk til Service Design Global Conference. Og som noget ekstra fantastisk finder konferencen sted i København for første gang. Store dele af verdens servicedesignindustri vil derfor befinde sig i vores hovedstad og kommer til at trække på værdifulde indsigter fra årets tema ’Courage to Design for Good’.

SDGC Artikel

Blandt de mange spændende mennesker på programmet d. 13. – 14. oktober, bidrager Charlie Tango med Rasmus Sanko og Martin Høyer Rose, som er vores CSO og Chief Scientist. De kommer til at tale om nødvendigheden af, at vi som designere ændrer på den måde, vi arbejder. Vi skal designe med data og til data for at sikre vores fremtidige relevans – og ikke mindst for at skabe værdi for individ såvel som samfund.

Godt design kræver mod

Vi har et ansvar for at designe med mening og værdi, hvor vi i dag ser en verden med mange udfordringer. En verden som i stadigt stigende grad influeres digitalt og automatiseret. Kan vi overhovedet opdage, hvis vi ikke designer for det gode? Der er mange overvejelser i vente for os alle, ikke mindst for os, der designer services. Og hertil kan der være brug for en god portion mod til at designe med mening og værdi.

Som verden ændrer sig, skal vi forandre værktøjerne i vores designarbejde og gentænke metoderne, der bruges i mødet med problemstillinger i dag såvel som i fremtiden. Som designer skal du forstå dit materiale og din kontekst, og ofte betyder det også at kende teknologierne bag. Heriblandt forståelsen for og anvendelsen af data og avanceret analyse.

”Vi designer og udvikler til fremtiden, og først i fremtiden kender vi konsekvenserne af vores arbejde. Vi skal holde fingeren på pulsen, spørge os selv og hinanden, om vi er på vej det rigtige sted hen. Og er vi ikke det, skal vi gøre noget ved det. Hvis vi designer med data og til data, så tager vi et større ansvar for en verden i forandring” fortæller Martin Rose, Chief Scientist i Charlie Tango.

Lad os udfordre status quo

Det handler langt hen ad vejen om kvalitet og at sørge for, at tingene bliver lavet ordentligt. At tage sig tid til at gøre jobbet godt. Vi skal udfordre vores tilgang til designarbejdet og gøre op med at arbejde halvhjertet – fordi vi sammen bliver nødt til at bevæge os mod en forbedret og mere inkluderende fremtid.

”Som designbureau er man styret af kundernes henvendelser. Her kan man som bureau vælge hvad, man siger ja til. Altså skal man turde være selektiv i de kunder, man tager ind, for at sikre at det bliver en meningsfuld opgave, som giver størst værdi for kunden selv, såvel som samfundet generelt” fortæller Rasmus Sanko, CSO i Charlie Tango.

Ansvarsbevidsthed er et nøgleord, for udover at skulle kunne stå inde for det, vi laver, skal det også give noget godt videre til vores samfund. Og her er det særligt vigtigt at komme udenom bias, der kan gøre skade på individer. Vi designere har en uundgåelig magt i denne sammenhæng, som vi skal være meget skarpe på ikke at misbruge.

Det er bl.a. en af de komponenter, der bliver taget op i Det Digitale Etikkompas, som vi i Charlie Tango har været med til at udvikle sammen med Dansk Design Center og en række designbureauer. De mønstre, man vælger i sit design, sætter i sidste ende rammen for, hvordan produktet ender ud og hvilke mennesker, der gør brug af det – og hvordan de bruger det.

Vi ses den 13. – 14. oktober!

At kunne afholde konferencen igen og endelig have den i København, glæder vi os rigtig meget til. Det finder sted i de smukke lokaler i Copenhagen Contemporary, og vi hos Charlie Tango er så klar til at høre alle de spændende indslag.

Som Martin udtrykker: ”Jeg glæder mig meget til at tage del i denne samtale om fremtidens designarbejde. Vi vil i hvert fald give vores bud på oplagte steder, hvor vi kan gøre brug af sammenkoblingen mellem data og design. Og så bliver det rigtig spændende at få indsigt i de forskellige muligheder derude, hvor data science også spiller en rolle”.

Rasmus tilføjer: ”Det er fantastisk at få store dele af verdens design community til København. Service Design Network er særligt stort i Finland og England, hvor jeg tidligere har arbejdet, så det er så godt at kunne åbne dørene op for interessen herhjemme. Vi har ventet i mange år, så det er bare skønt, at det endelig lykkes – vi kan ikke få armene ned!”

Har du endnu ikke sikret din billet, kan du få den her:
https://www.service-design-network.org/events/service-design-global-conference-2022-copenhagen

For mere information om konferencen, læs her:
https://hopin.com/events/service-design-global-conference-2022/registration

Share

Be Creative.Master Technology.

+45 7022 1516 info@charlietango.dk