Gå til hovedindhold

Sundhed.dk


En app, der bringer borgerne tættere på deres sundhedsdata

At kommunikere forståeligt til mange forskellige borgere

Sundhedsdata kan tage sig meget forskelligt ud, alt efter hvor kompleks en sag, borgeren har. Den slags data skal opbevares sikkert, borgeren skal vide, at data ikke kompromitteres og ikke flyder frit mellem instanser. Det er i udgangspunktet formidlet i lægefaglige termer, og nogle informationer bør ikke modtages alene uden en fagperson at tale med. Sådanne og lignende aspekter udgjorde de primære udfordringer i at lave enkel, transparent og forståelig kommunikation mod en målgruppe så bred som hele befolkningen.

En portal for hele Danmark, baseret på omfattende research

Portalen benyttes i dag af mange borgere hver dag. Især under Corona-pandemien blev den benyttet til at se prøveresultater og se Corona-pas. Under projektet, som dog foregik længe før epidemien, blev kommunikationen og designet optimeret med afsæt i en brugercentreret tilgang. Første del var en omfattende research til indsigter og behovsidentifikation hos diverse brugergrupper. På denne baggrund skabte vi en vision og en UX-strategi for appen forankret i brugeroplevelsen. Konceptet blev udviklet til en prototype, som blev brugertestet, før de endelige beslutninger om navigation og formidling blev taget. 

Co-creation og koordinering mellem flere parter

Det tætte samarbejde mellem Charlie Tango og sundhed.dk samt med andre digitale partnere var en nødvendighed for at lancere til tiden. Research, UX-strategi, koncept og design blev udført på 3 måneder, samtidig med at appen blev udviklet. Der blev derfor lagt stor energi og tid i co-creation og koordinering med udviklerne, ligesom indholdsproduktion kørte sideløbende med brugertest af koncept og navigation.

Tidslinjen fungerer godt. Jeg kan nemt få et overblik over min graviditet med test og så de undersøgelser jeg har været til

Respondent ved brugertest

Kontakt

Alexander TabatabaeiHead of Mobile
ata@charlietango.dk