Gå til hovedindhold

Vælgererklæring.dk


Digitalisering af det danske demokrati

En følelse af seriøsitet uden at det bliver unødigt besværligt

Vælgererklæring.dk skulle være en portal, som gav enhver borger følelsen af at være deltagende i demokratiet. Sikkerhed, kryptering og overholdelse af GDPR var af stor vigtighed, og samtidig skulle brugergrænsefladen fremstå enkel og let at gå til. Udfordringen var blandt andet at lave et design, der fremstod enkelt og seriøst for borgeren, selvom arbejdsgangene ’nedenunder’ var komplekse og afspejlede lovgivningen.

Eftertænksomhedsdesign

Løsningen inviterer med sit enkle og indbydende design enhver borger med valgret til at afgive en vælgererklæring - og borgere uden NemID kan benytte papir. Med eftertænksomhed som et bærende designprincip gjorde vi det lige så let at tilbagetrække sin vælgererklæring, som det er at afgive den, og løsningen er informativ uden at skubbe borgeren til at tage næste skridt. For at lykkes med dette måtte vi have et dybt kendskab til de valgretlige regler, ligesom vi havde et tæt og løbende samarbejde med Indenrigsministeriet. 

En indbydende, tilgængelig og sikker løsning til borgernes valghandlinger

Vi sørgede for tilgængelighed for alle borgere ved, som altid, at arbejde med tilgængelighedsstandarder. Vi minimerede snyd og sikrede god behandling af personfølsomme data (GDPR) ved hjælp af kryptering såvel under transit (netværk) som ved opbevaring (database). Sideløbende skabte vi et visuelt sprog og en identitet til websitet, som gjorde oplevelsen komplet.