Gå til hovedindhold

Charlie Tango på Folkemødet 2023

På Folkemødet fejrer vi demokratiet, og de ca. 2.800 arrangementer, der afvikles over tre dage, spejler alle den demokratiske samfundsagenda. Teknologien er en væsentlig del heraf, og en del af de førnævnte arrangementer handler om, hvad teknologien har af indvirkning på demokratiet og samfundet i sin helhed. Hos Charlie Tango elsker vi demokrati, og vi elsker teknologi. Derfor er vi selvfølgelig med, og vi har sendt Kasper Saunders Bang af sted for at lytte, møde spændende mennesker og deltage i debatterne.


Nyheder

Vi er især optagede af tre emner:
1) Den digitale inklusionsdagsorden. Hvordan griber vi udfordringen an; at få skabt lige og demokratisk adgang for alle borgere til offentlige services, i en gennemdigitaliseret offentlig sektor.
2) AI og indvirkningen af mega-begivenheder som f.eks. introduktionen af ChatGPT. Særligt, hvordan leder og transformerer man virksomheder til at opererer i en ”AI verden”, hvor transformationen sker i et hidtil uset tempo.
3) Rekrutterings- og kompetenceproblematikken. Ud over den åbenlyse mangel på IT-hænder, hvordan skaber man en uddannelsessektor, der er i stand til at imødekomme behovet for kompetencer i en verden, der ændrer sig så hastigt.

Fælles for de tre er, at det ikke handler om teknikken i sig selv, men om hvad teknikken har af praktisk betydning for samfundet og de organisationer og virksomheder, der befolker samfundet. Spørgsmålene er helt eller delvis komplementære.

Det understreger bare, hvor vigtigt det er at se offentlig digitalisering som andet end teknologi, og tage dialogerne ”om alt det uden om”, der skal til for at få offentlig digitalisering til at fungere effektivt og nyttigt.

Det synes vi heldigvis en hel masse om hos Charlie Tango, og vi bruger det aktivt i vores offentlige projekter som Vælgererklæringer og Borgerforslag.

Del denne artikel


Andre artikler

Alle nyheder
Event / afholdt

Kickstarter: Unlocking accessibility

On Tuesday, June 13th, we invite you to an intriguing conversation about accessibility intersecting with design, strategy, and development. Kickstart your day in the company of our talented UX Designer, Celina Nyborg Thomsen, Senior Designer, Louise From, and Lead Engineer, Daniel Plejdrup Schmidt. Together, they have prepared three presentations that will spark a discussion about the importance of creating solutions that cater to all users.