Gå til hovedindhold

Arbejdernes Landsbank


En empatiske bank i et digitalt univers

Informationstungt website i en imødekommende fremtoning

Arbejdernes Landsbank oplevede, at bankens ansigt udadtil ikke længere matchede det omdømme, som banken var kendt for blandt sine kunder. Den høje servicegrad og dybe fagviden trådte ikke frem på websitet. Et nyt website skulle derfor løfte den visuelle identitet og rumme et stort antal fagtunge sider med information om finans i alle afskygninger. Den nye hjemmeside udstråler derfor en moderne og imødekommende bank, og designet gør det nemt at orientere sig i såvel let materiale som dybere fagtekster. For at opnå denne kommunikative alsidighed arbejdede Charlie Tango med designprincipper for, hvordan brugerne skulle opleve henholdsvis en undersøgende situation overfor en fordybet læseoplevelse, og dette blev understøttet visuelt af sidetyper, der opfylder varierende fordybelsesbehov. 

Visuelle virkemidler understøtter bankens empatiske profil

Med udgangspunkt i en nyligt udarbejdet visuel identitet har Charlie Tango udviklet og udrullet det visuelle design til en digital kontekst med nøgleordet empati som ledestjerne. Designet er luftigt og legende men bibeholder bankens seriøsitet og troværdighed ved at trække på redaktionelle virkemidler. Hjemmesiden benytter sig af mikro-interaktioner, der hjælper brugeren mod de primære handlemuligheder. Det kan være i form af et diskret farveskift, når musen bevæges hen over en knap eller en blød åbning af den indholdsrige menu. Det muliggør, at siden kan holdes pæn og rolig, imens man fordyber sig, og menuen præsenterer sidens mange emner på en overskuelig måde, uden at siden bliver tung og klodset. Alle stilistiske valg og komponenter er dokumenteret i et designsystem, som Arbejdernes Landsbank kan bruge i fremtidig udvikling. 

En empatisk bank kan bruges af alle

Et essentielt fokus for den nye hjemmeside er at sikre webtilgængeligheden, så bankens hjemmeside kan benyttes af alle kunder nu og i fremtiden. Hjemmesiden er derfor udviklet efter webtilgængelighedsstandarden WCAG 2.1 niveau AA, der bliver det lovpligtige niveau for finansielle institutioner fra 2025. Arbejdet med webtilgængelighed er startet allerede i designproduktionen med løbende test af kontrast-ratioer og læsevenlighed. Den tekniske implementering af løsningen understøtter kravene yderligere, bl.a. ved at sikre, at hjemmesiden kan bruges af besøgende, der benytter skærmlæser, keyboard-navigation og lignende hjælpefunktioner.  

Den tekniske implementering giver sikkerhed for bank og kunder

Løsningen er udviklet i .NET Core og React.js i en afkoblet arkitektur, der gør det muligt at sikre en lynhurtig performance, mens Umbraco CMS udgør den intuitive brugergrænseflade for redaktørerne til det daglige arbejde med at administrere indhold. Løsningen driftes i Arbejdernes Landsbanks egen Microsoft Azure-tenant af Charlie Tangos løsningsarkitekter i tæt samarbejde med Arbejdernes Landsbank IT. Løsningsarkitekturen er skalerbar og understøtter de strenge sikkerhedsmæssige krav fra banken til beskyttelse mod bl.a. DDoS-angreb og hackerangreb. Løsningen er desuden penetrationstestet for at verificere overholdelse af de påkrævede sikkerhedskrav.