Gå til hovedindhold

Borgerforslag


En portal, der gjorde en ny lovgivning til virkelighed

At tilgodese alle borgere, digitalt og analogt

Folketinget ønskede en digital løsning, der kunne understøtte den ny lovgivning omkring borgerforslag, som blev vedtaget i 2016. Med stort fokus på brugervenlighed og sikkerhed for procedurer og data, skulle løsningen understøtte og formidle de forretningsgange, som var beskrevet i den nye lov. Derudover skulle indgå et flow for borgere fritaget for digital post, som ikke måtte føle sig nedprioriterede. En udfordring især da der var tale om et nyt og ukendt koncept for både afsender og modtagere.

Brugervenligt for både redaktører og borgere

Med leverancen, som overholdt både tids- og budgetrammen, har Folketinget fået en skalerbarløsning, der er nem for alle borgerne at bruge, samtidig med at redaktørerne kan arbejde i en intuitiv og let anvendelig brugerflade. Med udgangspunkt i analyse og dyb forståelse af lovgivningen og de nødvendige procedurer, kortlagde vi arbejdsgange og brugerrejser, som blev konkretiseret i et simpelt design og brugertestet forud for implementeringen.

En sikker teknisk løsning

Løsningen er implementeret i Umbraco på Microsoft Azure med integrationer til bl.a. NemID og CPR-registret. Løsningen hostes af i Azure, bygget i .NET og benytter Microsoft SQL server til datalagring. De mange breve, der skal sendes via digital post, er håndteret ved at integrere til SendGrid. Dette sikrer, at alt sendes og modtages korrekt selv under stort pres.